620

Deputaţii despre colegii "nepoţi", cumătrism şi "bardacul" de la Primăria Chişinău


 Proiectul de lege cu privire la poliţia de  frontieră, dezbătut în şedinţa parlamentară de azi, a provocat replici dure şi acuzaţii de nepotism între deputaţii PCRM şi cei aiPL. În loc să-l numească pe Artur Reşetnicov vice-preşedinte al Parlamentului, liberalul Valeriu Munteanu i-a spus nepot. Comunistul i-a răspuns că nepotism este la Primăria Capitalei.
 
Întrebarea adresată de Artur Reşetnicov raportorului care prezenta iniţiativa legislativă cu privire la poliţia de  frontieră nu a fost pe placul deputatului PL, Valeriu Munteanu."Mulţumesc domnule nepot, pardon, dlomnule Reşetnicov", a spus acesta.
 
Replica vice-preşedintelui Parlamentului nu s-a lăsat mult aşteptată. "Parlamentul este un organ legislativ şi trebuie să fie o platformă de discuţii pe marginea proiectelor de legi. Ceea despre ce vorbeşte domnul Munteanu, despenepotism, este caracteristic Primăriei Chişinău. Acolo e bardac şi haos", a subliniat Reşetnicov.
 
"Cât timp veţi pregăti proiecte de legi împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, eu şi PCRM vom utiliza microfonul din Parlament şi pe cel din stradă", a avertizat deputatul.
 
Şi un alt parlamentar comunist a sărit în apărarea colegului de partid. "Referitor la domnul Munteanu, nu ştiu despre nepoţi, dar fratele lui mai mic e şeful Inspecţiei Ecologice, mare jurist. Şi nu ştiu de unde nepotismul şi cumătrismul în Moldova", a declarat acesta.
 
De cealaltă parte, liberal-democratul Ion Butmalai, membrul Comisiei parlamentare Securitate Naţională, care a examinat proiectul de lege, le-a cerut deputaţilor PCRM să nu ducă lumea în eroare.
 
publika
0