474

Roșca: Lupu - un politician complexat și o calomnie națională






Marian Lupu a devenit o calomnie națională. Criza politică, cea economică și cea socială are un nume concret – Marian Lupu. Declarația îi aparține politicianului Iurie Roșca.


Într-un interviu pentru Allmoldova, Roșca l-a criticat dur pe Lupu pentru ambițiile sale de a deveni președinte. „Din cauza ambițiilor maldive de politician complexat ale acestuia, Moldova se zbate de mai bine de doi ani și jumătate într-o criză profundă. Din păcate, criza se tergiversează nu doar din cauza obsesiei lui Lupu de a-și satisface ambițiile, dar și din cauza intereselor oligarhice periculoase, care se ascund în spatele acestui individ”, a spus Roșca.


Potrivit lui, indiferent dacă va ajunge Lupu președinte sau nu, oricum s-a compromis irevocabil.


Roșca l-a criticat și pe premierul Vlad Filat, care nu ar fi ținut piept grupării care se află în spatele lui Lupu. „Sunt profund dezamăgit de prestația prim-ministrului Vlad Filat, care a cedat sub presiunile acesteo grupări. Și mai dezamagit sunt de tăcerea structurilor europene, care demonstrează o stare de complicitate dintre guvernanții moldoveni și oficialii europeni și care compromit astfel valorile democratice”, mai crede Roșca.
 
jurnal

0