494

Chirtoacă despre realizările Primăriei: „Suntem la început”


 
„La capitolul proiecte de modernizare, municipiul Chişinău este la început şi sunt încă foarte multe de făcut. Însă o problemă o constituie faptul că prea mulţi ani la rând nu s-au implementat asemenea programe”. Despre acesta a declarat primarul general, Dorin Chirtoacă.
 

„Dacă am fi mers într-un mod constant în ceea ce priveşte dezvoltarea, astăzi ne-ar fi fost mai uşor. Dar în condiţiile în care am avut o perioadă de degradare, s-au format şi datorii. Din păcate şi astăzi simţim consecinţele, pentru că am achitat timp de 4 ani aceste datorii în mărime de 800 de milioane de euro”, a afirmat edilul Capitalei în cadrul unui interviu pentru Agenția Info-Prim-Neo.
 

Potrivit lui Chirtoacă, dacă la nivel de stat se împrumută bani pentru cheltuieli curente, Primăria Chişinău a făcut împrumuturi doar pentru dezvoltare. 
 

„În ceea ce priveşte împrumuturile, acestea sunt fixate cu o dobândă de 5 la sută, o dobândă mică comparativ cu ceea ce se întâmplă pe alte pieţe. Cu alte cuvinte, nu sunt datorii fără acoperire, spre deosebire de perioada când Primăria avea datorii fără acoperire în valoare de 800 milioane lei”, a mai spus primarul.
 

Chirtoacă a ținut să menționeze cele mai importante proiecte realizate de Primăria Chișinău. Este vorba despre proiectul BERD și BEI privind procurarea a 102 de troleibuze noi, programul Genesis pentru drumuri, programul IFS pentru apeduct şi canalizare.
 
unimedia

0