608

Voronin se plânge de sărăcie la PCRM și strânge cureaua la NIT

 
Partidul Comuniștilor a rămas fără finanțare, iar conducerea formațiunii, în căutarea soluțiilor, vrea să închidă presa de partid și reduce cheltuielile de la postul de televiziune NIT.


Aceste mărturii au fost făcute într-o conversație telefonică dintre, se presupune, Vladimir Voronin, și Vladimir Iuraș, omul de încredere al candidatului la pretinsele alegeri din Transnistria, Evghenii Șevciuk, care a trecut în turul 2, împreună cu așa-zisul candidat al Moscovei, Anatol Kaminski.


Înregistrarea discuției a fost publicată astăzi de dniester.ru, care scrie că Șevciuk ar fi contat pe ajutorul lui Voronin pentru a găsi o cale spre susținerea Kremlinului.


„Am rămas absolut fără finanțe. Iată am pus întrebarea ce să facem cu ziarele noastre. Am 5 ziare și nu știu ce să fac. Avem un tiraj de 3500 de ziare și fiecare ziar de costă 15 lei. Televiziunea mai adună niște bănuți din publicitate. Și așa am redus programul, facem doar retransmisiuni. Dar finanțe nu-s. Nimic. Am redus organizațiile raionale, pe toți escrocii laolaltă”, spune Voronin.


În convorbire sunt menționați și liderii AIE - Lupu, despre care Voronin spune că „Moscova nu vrea să-l primească”, și Filat, despre care „Moscova știe tot, cum se sărută cu Băsescu și tot cu Băsescu face contrabandă cu țigări”. 


Voronin vorbește și despre falsificarea ultimelor alegerilor parlamentare și despre faptul că președintele CEC, Iurie Ciocan, ar finisa construcția casei sale cu 5 etaje.


Comuniștii nu au făcut deocamdată nicio declarație referitor la această înregistrare.

Ascultați mai jos presupusa discuție integrală dintre Voronin și Iuraș.


 
jurnal
 

0