408

Filat: De doi ani Ghimpu spune că vrea ca Lupu să fie preşedinte. Şi ce folos?


  Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, VladFilat, speră că Alianţa pentru Integrare Europeană nu a pierdut şansa alegerii preşedintelui şi că alegerile anticipate vor fi evitate. Subiectul a afost discutat în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.


"Alegerile anticipate trebuie evitate. PLDM vine cu 31 de voturi. În caz că Marian Lupu rămâne a fi candidatul Alianţei, va trebui să-şi ceară scuze de la cei pe care i-a suspectat că nu l-ar fi votat. Noi votăm a treia oară pentru domnul Lupu. Şi asta chiar dacă se spune că PLDM nu doreşte ca Marian Lupu să devină preşedinte. E destul că de doi ani îl aud pe Mihai Ghimpu cum spune cât de mult îşi doreşte ca liderul PD să devină şef de stat, iar el să ajungă preşedintele Parlamentului. Şi ce folos? Nimic nu se schimbă", a menţionat Filat.


Mai mult, preşedintele PLDM spune că a fost prea optimist până pe 16 decembrie. "Noi de-a lungul timpului am făcut tot ce ni s-a solicitat. Privind în urma, am fost naiv. Am fost de acord şi cu Zinaida Greceanii - preşedinte. Cum a dorit PD.Mai mult decât atât, domnul Lupu a şi semnat. Dar asta e altă discuţie", a punctat Filat.


În acelaşi timp, liderul liberal-democraţilor este de părere că membrii Alianţei trebui să reia negocierile cu grupul Dodon. "Sunt 62 de voturi necomuniste, avem unde găsi compromisul necesar. Trebuie să temperăm tonalităţile în dialogul cu membrii grupului Dodon", a explicat acesta.


Preşedintele PLDM a subliniat faptul că AIE nu va merge pe calea cumpărării voturilor şi a coruperii
 
publika
0