503

(video) Dodon înaintează ultimatum liderilor AIE

 
 
"Dacă până la data de 23 decembrie curent, Alianța pentru Integrare Europeană nu va iniția procesul de negocieri și nu va propune o candidatură apartinică pentru funcția de șef al statului, vom veni cu o poziție finală privind acțiunile grupului nostru”.
 

Declarația a fost lansată astăzi, 19 decembrie, de către deputatul neafiliat, Igor Dodon. Potrivit acestuia, liderii AIE au la dispoziție 4 zile pentru a iniția negocierile cu cei trei foști deputați comuniști. „Discuțiile trebuie începute în regim de urgență. În cazul în care se va insista pe candidatura lui Marian Lupu, noi vom veni cu o decizie finală”, a explicat acesta, lăsând să se înțeleagă că nu ar mai putea fi atât de flexibil cu susținerea unei candidaturi apartinice. 


Amintim că prima tentativă de alegere a președintelui a eșuat, pe motiv că, candidatura AIE nu a acumulat 61 de voturi. Grupul Dodon a votat împotriva lui Marian Lupu, reiterând că nu va susține un candidat înaintat de AIE, ci doar unul apartinic, de compromis. 


Anterior, Igor Dodon nu a exclus că, în cazul alegerilor repetate, grupul pe care-l reprezintă ar putea găsi susținerea a 15 deputați și ar putea să o înainteze pe Zinaida Greceanîi la funcția de șef al statului.
 



 
unimedia

0