424

Chirtoacă cuprins de revoltă: „Nu ne trebuie nouă Europa - suntem moldoveni și gata”


Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău, a fost profund indignat de modul în care înțeleg unii să facă bani în preajma sărbătorilor de iarnă. După ce în Piața Marii Adunări Naționale a fost instalat Pomul de Crăciun și orașul a fost împodobit cu lumini, și-au făcut apariția micii „întreprinzători” care s-au gândit să profite de ocazie și să mai culeagă niște beneficii.

Astfel, în PMAN au fost aduși cai, care plimbă contra plată toți doritorii. În urma lor, animalele lasă mizerie, însă acest fapt nu-i prea deranjează pe stăpânii afacerii. „Am tras concluzia. Nu ne trebuie nouă brad european la Chișinău. Ați văzut ce se întâmplă în PMAN? Suntem moldoveni și gata. Nu vedem noi Europa. Numai cai și baligă? Nu există alte căi, doar așa primitiv să ne manifestăm? Da, într-adevăr vin oamenii în centru, să se plimbe, să vadă luminile instalate în centru. Dar, băieții descurcăreți care au apărut acolo - situația a scăpat de sub control și este sub orice critică”, a subliniat Chirtoacă.

Acesta s-a revoltat și a cerut ca în PMAN să nu mai fie aduși cai. Acesta a propus în schimb alte idei pentru agenții economici -  să fie comercializat izvar și alte băuturi tradiționale legate de spiritul sărbătorilor de iarnă.

„Să nu văd cai pe acolo. Eu n-am nimica împotriva animalelor. Eu cred că trebuie folosite aceste oportunități acolo unde le este indicat, nu în centrul Capitalei. Chiar este rușinos, vrem ca în Europa, dar când la facem ca în Europa iată ce avem. La arătatul cu degetul nu ne întrece nimeni, cred că suntem primii din Europa. Acest fapt arată care ne este nivelul nostru, din păcate”, a conchis primarul.

UNIMEDIA precizează că în acest an, în PMAN a fost instalat un brad de 25 de metri care a fost împodobit în stil minimalist, cu mai multe lumini și mai puține jucării. Acest fapt, a fost pe placul chișinăuienilor care anterior criticau modul în care sunt dichisiți Pomii de Crăciun. Primarul a declarat că anul acesta, bradul de la Chișinău este chiar mai frumos decât cel de la Bruxelles. De asemenea, pe tot perimetrul Pieței au fost instalate ghirlande, iar centrul orașului a devenit loc de promenade pentru locuitorii Capitalei, în special pentru zilele de weekend.

Sursa: UNIMEDIA
0