532

Mesaj de la Medvedev către Obama


 
Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că l-a informat vineri pe omologul său american Barack Obama că aprecierile Washingtonului privind presupusele nereguli de la alegerile pentru Duma de Stat sunt inadmisibile.
 

Potrivit newsin.ro, la o reuniune cu membrii formaţiunii de la putere Rusia Unită, Medvedev a declarat că i-a spus lui Obama că evaluările oficialilor americani privind alegerile ruse "nu au nicio valoare". În 6 decembrie, la două zile după alegerile parlamentare din Rusia, secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat că scrutinul nu a fost nici liber, nici corect. 


"Atunci când în prima sau a doua zi (după alegeri - n.r.) există critici în cea mai rea tradiţie a Războiului Rece, este inadmisibil. Nu este deloc o resetare", a spus Medvedev. "Departamentul de Stat nu este un birou rus", a adăugat el. 


Obama şi Medvedev au avut vineri o discuţie telefonică, în cursul căreia preşedintele american l-a felicitat pe omologul său pentru aderarea Rusiei la Organizaţia Mondială a Comerţului şi a exprimat intenţia Statelor Unite de a continua o cooperare benefică reciproc, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney. 


"Cei doi preşedinţi au discutat şi despre recentele alegeri şi manifestaţiile ulterioare din Rusia. Preşedintele Obama a ridicat problema informaţiilor privind nereguli la modul de desfăşurare a alegerilor şi a salutat angajamentul preşedintelui Medvedev de a ancheta aceste acuzaţii", a spus Carney. "De asemenea, preşedintele Obama a menţionat demonstraţiile paşnice organizate în Rusia şi a lăudat modul în care autorităţile guvernamentale ruse au asigurat condiţii permisive, ce au permis ca aceste manifestaţii să se desfăşoare paşnic şi respectând legea" a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe. 


Medvedev a reiterat sâmbătă că Rusia va acţiona pe scena politică internaţional în concordanţă cu interesele sale. "Nu vom permite să fim intimidaţi", a subliniat el.
 
 
 
unimedia

0