561

Marian Lupu face dezvăluiri şi explică de ce nu a ajuns Preşedinte


Speakerul  Marian Lupu a dezvăluit ieri seara, în cadrul unei emisiuni la PRO TV Chişinău, că cele două voturi care urmau să-l ajute să devină Preşedinte erau din Partidul Comuniştilor, dar deputaţii respectivi nu au avut posibilitatea să le dea, deoarece fracţiunea comuniştilor a decis să nu participe la procedura de votare şi nici să nu fie prezentă în sala de şedinţe a Parlamentului.
 
Potrivit spuselor sale, deputaţii comunişti ar fi fost ţinuţi închişi de către conducerea fracţiunii comuniştilor pentru a ca nimeni să nu poată participa la votare.
 
Marian Lupu susţine că  surprize au fost nu doar din partea Partidului Comuniştilor, ci şi a unor deputaţi din Alianţa de guvernare. El afirmă că buletinul de vot declarat nevalabil nu ar aparţine, după cum se considera iniţial, deputatului neafiliat Mihai Godea, ci unui deputat din AIE. Speakerul sugerează că astfel cineva a dorit să se asigure că el nu va ajunge Preşedinte.
 
De asemenea, Marian Lupu a atras atenţia asupra faptului că doi dintre deputaţii liberal-democraţi, Alexandru Cimbriciuc şi Ion Butmalai au votat mai tîrziu decît restul deputaţilor şi a sugerat că acest lucru nu este întîmplător.
 
Speakerul şi-a reconfirmat intenţia de a mai candida o dată la funcţia de Preşedinte, în cadrul alegerilor repetate data cărora urmează să fie stabilită în decurs de o lună. El crede că încă nu a fost epuizat tot potenţialul pentru alegerea şefului statului
 
tribuna
0