606

Vot misterios! Un deputat AIE a aruncat în urnă buletinul gol

 
 
Din cele 62 de voturi aruncate în urna de vot, 58 au fost pentru susținerea lui Marian Lupu, 3 împotriva candidaturii sale și unul a fost declarat nevalabil, pentru că a fost gol. Dacă referitor la cele trei voturi CONTRA situația este clară, acestea aparținând grupului Dodon, atunci referitor la buletinul nevalabil, apar semne de întrebare. 

 

Deputatul Mihai Godea, care a participat la procedura de votare, nu și-a afișat buletinul, așa cum au făcut-o alți deputați. Acesta, însă, susține că a votat pentru candidatul AIE. Potrivit lui Mihai Ghimpu, din imaginile video se observă că buletinul lui Godea a fost împăturit, pe când la numărarea voturilor, s-a observat că buletinul nevalabil aruncat în urnă nu a fost pliat. 


Și Marian Lupu asigură că Godea a votat pentru candidatura sa, iar deputatatul care a introdus buletinul gol este din cadrul AIE. Acesta nu exclude că va utiliza materialele jurnaliștilor pentru a vedea cine este acesta.
„Pentru mine este o chestiune de principiu”, a spus acesta.


La rândul său, liderul PLDM, Vlad Filat a salutat decizia de a afișa buletinele de vot, fapt ce oferă posibilitatea de a vedea cine și cum votează. "Până la urmă, acea decizie care s-a luat vizavi de arătarea buletinului a fost una corecta. Cu toții avem posibilitatea, având atâtea camere de luat vederi, să urmărim cum a votat fiecare și lucrul acesta trebuie de făcut cât mai rapid posibil pentru a elimina orice suspiciune", a declarat liderul PLDM, Vlad Filat. 



Precizăm că azi a avut loc prima încercare a alege președintele țării. Candidatul AIE, Marian Lupu, nu a întrunit 61 de voturi azi la alegerile din Parlament. Astfel, prima tentativă de alegere a șefului statului este considerată eșuată. La scrutin au participat 58 deputați AIE, Mihai Godea și "Grupul Dodon" (3 deputați). Ultimii au votat împotrivă. În rezultatul numărării voturilor, comisia a constatat 58 voturi - PRO, 3 împotrivă și 1 buletin gol (nevalabil). Fracțiunea PCRM a boicotat alegerea președintelui.


unimedia

0