583

Alegerea şefului statului s-a încheiat. Au votat 62 de deputaţi

 (UPDATE 15:59) Procedura de vot s-a încheiat. La alegerea şefului statului au participat 62 de deputaţi.  Comisia specială urmează să numere voturile.
 
(UPDATE 15:54) Deputatul neafiliat Mihai Godea a ieşit din cabina de vot, dar nu a arătat buletinul.
 
(UPDATE 15:51) Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au ieşit din cabina de vot. Ei au arătat buletinele în faţa camerelor de filmat.
 
(UPDATE 15:49) Deputaţii din "grupul Dodon" se pregătesc să intre în cabina de vot. Ei au mers să ia buletinele de vot.
(UPDATE 15:46) Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au arătat buletinele la ieşirea din cabine. La fel au făcut şi vicepreşedinţii partidelor din AIE.
(UPDATE 15:45) Marian Lupu şi Mihai Ghimpu şi-au luat buletinele de vot şi au intrat în cabine pentru a vota.
(UPDATE 15:42) Membrii Comisiei speciale pentru alegerea preşedintelui au verificat urna pentru voturi şi au sigilat-o. De asemenea, ei s-au asigurat că în cabinele de vot nu este nimeni. Observatorii şi- au ocupat locurile la mese.
 
(15:40) Deputaţii încep procedura de alegere a şefului statului. La şedinţa specială a Parlamentului sunt prezenţi 66 de legislatorii - 59 din Alianţa pentru Integrare Europeană, patru din PCRM, care fac parte din Comisia specială pentru alegerea preşedintelui şi cei trei deputaţi din "grupul Dodon". În sală se află şi premierul Vlad Filat.
 
Parlamentarii comunişti au hotărât astăzi să nu participe la alegerea preşedintelui motivând că încercarea de astăzi este o farsă.
 
Deputaţii neafiliaţi din "grupul Dodon" au declarat că nu vor vota pentru şeful statului, demonstrând în acest fel consecvenţă. 

 
Singurul candidat înregistrat în cursa pentru preşedinţie este cel al Alianţei pentru Integrare Europeană - Marian Lupu. În discursul său prezentat, astăzi, în faţa deputaţilor, Lupu a spus că îşi propune să fie un preşedinte care să asigure un climat politic paşnic.
 
publika
0