536

PCRM a promis că va boicota alegerile prezidenţiale

http://www.moldpres.md/GetFile.ashx?PhotoID=7908&PhotoSize=Large 

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. PCRM va boicota alegerile prezidenţiale. Anunţul a fost făcut de liderul comuniştilor Vladimir Voronin la finele plenarei Comitetului Central, informează MOLDPRES.  
Potrivit lui Voronin la şedinţa specială vor fi prezenţi doar comuniştii care sînt membri ai Comisie speciale pentru alegerea şefului statului. "Noi am decis să nu particiăm la farsa care va avea loc astăzi", a spus Voronin.
 
Voronin a adăugat că PCRM este gata să discute cu AIE pentru găsirea unei candidaturi de compromis pentru un eventual nou scrutin. "Noi nu vom insista pe o candidatură din partid, putem discuta şi ajunge la un consens. Poate fi şi o persoană din societate", a adăugat liderul comuniştilor.
 
În cazul în care astăzi la vot nu se vor prezenta 61 de deputaţi, alegerile vor fi anulate, iar Legislativul va stabili o nouă dată pentru scrutinul prezidenţial. Dacă la vot vor participa 61 de deputaţi, însă candidatul înregistrat nu va acumula 61 de voturi pro, în 30 de zile vor fi organizate alegeri repetate, notează MOLDPRES.

0