575

Parlamentul, în ședință pentru alegerea președintelui



Parlamentul s-a întrunit, începând cu ora 14:00, în ședința specială pentru alegerea șefului statului.

Deși, în pofida disputelor, pe parcursul săptămânii liderii AIE s-au arătau optimiști în privința alegerii președintelui, lucrurile au luat astăzi o nouă întorsătură - PCRM a anunțat că nu participă la alegerile prezidențiale.

Nici grupul lui Dodon nu va vota pentru candidatul AIE, asigură Igor Dodon. Se pare că AIE nu va găsi susținere nici din partea lui Mihai Godea, care a înaintat o serie de condiții în schimbul votului său și s-a supărat rău că AIE nu a luat act de condițiile lui.

Jurnal.md transmite live text de la ședința Parlamentului. 14:12 | Update Filat a venit la ședința Parlamentului
Și liderul PLDM, Vlad Filat, a venit la ședința specială a Parlamentului. Premierul stă în sală, împreună cu formațiunea PLDM, și ascultă discursul lui Marian Lupu.

14:21 | Update Lupu cheamă clasa politică la solidaritate
Candidatul AIE la președinție, Marian Lupu, ține un discurs în Parlament în aceste clipe. „Ne aflăm într-un moment de răscruce când trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și solidaritate”, declară Lupu, în fața deputaților.

14:29 | Update Lupu: Voi fi președinte care nu va diviza în „ai noștri” - „ai voștri”
„Voi fi voi un președinte care va trata viața reală și pentru care nu va exista divizare în „ai noștri” și „ai voștri”. Sunt onorat de încrederea oferită. Nu mă pot gândi că și astăzi clasa politcă va oferi încă un exemplu negativ”, spune Lupu.

14:31 | Update Mesajul lui Lupu către cei care boicotează alegerile: Nu eu voi pierde
„Nu am fost și nici nu sunt un vânător de funcții. Nu eu voi fi cel care voi pierde, ci democrația”, a fost mesajul lui Lupu adresat „celor care intenționează să continue criza politică”.

14:34 | Update „R. Moldova s-a mișcat înainte chiar și fără președinte”
„În această perioadă, RM s-a mișcat înainte. Suntem liderii reginali la capitolul creștere economică, dar suntem sub incertitudine fără un președinte legitim ales”, a declarat liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

14:42 | Update PL: Talibanilor politici le trebuie o bătaie, să le vină mintea la loc
Liderul fracțiunii PL, Ion Hadârcă, spune că „talibanii politici” merită „o bătaie, ca să le vină mintea la loc”. Totodată, Hadârcă l-a lăudat pe Lupu, menționând că „are toate calitățile pentru a menține echilibrul în interior și în afara țării”.

14:53 | Update Dodon: Astăzi trebuie să alegem între două rele
„Suntem într-o situaţie dificilă. Astăzi trebuie să alegem între două rele. Sau votăm candidatul AIE şi păstrăm situaţia dificilă din Republica Moldova, sau nu votăm şi încercăm să găsim un consens”, a declarat Dodon.
 
 
jurnal


0