583

Dodon le sugerează comuniștilor să nu-l voteze pe Lupu


Igor Dodon își atenționează foștii colegi de partid să nu voteze pentru alegerea lui Marian Lupu la președinție. Dodon declară că aceasta va fi o greșeală enormă din partea PCRM.

„Este o parte mult mai mare a societății care este dezamăgită de această guvernare și care nu înțelege de ce trebuie, cu orice preț, să votăm pentru această incapacitate în actul de guvernare, pentru păstrarea aceastei găști la guvernare, ca Ghimpu să devină speaker și Lupu președinte. Nu cred că societatea vrea alegerea președintelui cu orice preț”, a declarat Dodon, la Publika.

El a mai spus că în cazul în care cineva din PCRM va vota astăzi pentru alegerea lui Lupu în calitate de șef al statului, asta va demonstra că Voronin a scăpat controlul în rândurile partidului său.

„Dacă cineva din foștii colegi din PCRM sunt gata să voteze pentru Lupu - președinte și Ghimpu - speaker, atunci aceasta va fi greșeala PCRM. Dac acest lucru se va întâmpla, înseamnă că Tkaciuk într-adevăr controlează totul în interior, pentru că dl Voronin nu poate să ia asemenea decizii, el înțelege foarte bine riscurile pentru partid într-un asemenea caz”, a adăugat Dodon.
 
jurnal
0