514

Putin: Simbolul opoziției seamănă cu un prezervativ


Premierul rus, Vladimir Putin, a recunoscut că iniţial a crezut că protestatarii din opoziţie poartă la piept prezervative și nu panglici albe – simbolul celor care consideră că recentele alegeri au fost fraudate, transmite ria.ru.
 
 
"Când am văzut-o la televizor, că mai multă lume purta ceva (n.r. - panglici albe) la piept, vă spun că sincer m-am gândit că este vorba despre o campanie contra SIDA, iar participanții au agățat la piept contraceptive ... însă apoi am privit mai atent - parcă nu," a declarat şeful guvernului rus. "Însă, primul meu gând a fost că tinerii pledează pentru un stil de viaţă sănătos şi asta e bine", a mai adăugat oficialul rus.
 

"Protestele sunt acceptabile. Dezacordul cu politica promovată de guvern este acceptabil, deoarece acțiunile autorităților nu sunt întotdeauna corecte, însă oamenii nu trebuie să fie atraşi în scheme de destabilizare a societății", a mai spus Putin, lăsând să se înţeleagă că protestele recente ar face parte dintr o schemă de destablizare a societăţii, întocmită de Occident.
 

UNIMEDIA reamintește că la 10 decembrie, circa 80 de mii de persoane s-au adunat în piața Bolotnaia din Moscova la protestul autorizat contra fraudării alegerilor în Duma de Stat. Simbolul participanților la protest a devenit o panglică albă.
 
unimedia
0