489

Dodon "va flutura" azi cu buletinul de vot: Câţiva comunişti ar putea vota pentru Lupu, ca apoi să dea vina pe no

 Deputatul neafiliat, Igor Dodon, îşi reiterează poziţia şi spune că astăzi, alături de cei doi colegi ai săi, va participa la alegerile preşedintelui şi va arăta buletinul la ieşire din cabina de vot. Acesta se pare că nu s-a răzgăndit nici în privinţa opţiunii sale şi spune că va vota împotriva candidaturii lui Marian Lupu.
 
"De ce Dodon trebuie să voteze ca să păstreze haosul şi incapacitatea în actul de guvernare?Pentru a păstra această gaşcă la guvernare, pentru ca Ghimpu să devină speaker? Nu cred că cetăţenii vor un preşedinte ales cu orice preţ", a declarat acesta ieri în cadrul emisiunii Fabrika la Pubika TV.
 

Deputatul a explicat de ce inistă pe afişarea buletinului de vot. "E principial să arătăm buletinul. Ar putea apărea 3 sau 4 comunişti care să voteze pentru Marian Lupu şi ulterior să se spună că noi l-am votat", admite Dodon.
 

Fostul comunist spune că Marian Lupu ar putea fi ales doar cu voturile comuniştilor. Acesta însă susţine că o astfel de decizie nu ar putea fi luată niciodată de Vladimir Voronin. "Dacă PCRM este gata să o facă, nu are decât, dar va fi o greşeală. Dacă vor vota pentru Lupu, înseamnă că Tkaciuk controlează totul în partid, pentru că Voronin nu ar accepta aşa ceva", spune Dodon. 
 

UNIMEDIA precizează că PLDM şi PCRM au respins propunerea lui Marian Lupu de a prezenta buletinele la ieşirea din cabina de vot. Sunt gata să o facă liberalii şi democraţii.

Partidul Comuniștilor nu a decis încă dacă va participa la procedura de alegere a șefului statului. Comuniștii vor organiza astăzi o ședință pentru a decide care este poziția grupului parlamentar în acest sens. Procedura de alegere a şefulu statului va începe astăzi la ora 14.00. 
 
 
unimedia
 
0