451

Lupu: Votul grupului Dodon pentru candidatura mea depinde de susținerea altui grup parlamentar


 Va vota sau nu grupul Dodon, mâine, 16 decembrie, pentru candidatul AIE depinde de opțiunea unei fracțiuni parlamentare. Declarație în acest sens a fost lansate de către de liderul Partidului Democrat,Marian Lupu, în urma ședinței de astăzi a Parlamentului. Candidatul AIE, însă, nu a precizat dacă este vorba de o componentă a Alianței sau de PCRM. 
 

Lupu a mai precizat că a avut discuții atât cu Mihai Godea, cât și cu Igor Dodon, însă nu și cu colegii din PCRM. „Din informațiile pe care le dețin, comuniștii încă mai discută între ei.Dl. Dodon mi-a făcut niște declarații. Nu o să le evoc acum, fiindcă n-ar fi corect și etic din partea mea.
 
 
Însă, în această discuție s-a manifestat o anumită condiționare a votului acestui grup, de voturile altor componente. Aici mă opresc. Va fi o temă de discuție pentru mai târziu, în cazul în care o asemenea situație va interveni după ziua de mâine”, a menționat președintele Parlamentului.
 

Marian Lupu, unicul candidat la funcția de șef al statului, a mai precizat că speră că va fi votat de 101 de deputați.

Astăzi, și deputatul neafiliat, Mihai Godea, a înaintat Alianței 10 condiții, ce urmează a fi îndeplinite în schimbul votului acestuia pentru candidatura lui Marian Lupu.
 

UNIMEDIA precizează că Igor Dodon a declarat că cei trei deputați, care reprezintă grupul socialiștilor în Parlament, nu vor vota pentru Marian Lupu și nu a exclus că își vor arăta buletinele de vot pentru a demonstra acest fapt. 
 

Recent, Lupu a declarat că există o forță politică care pune obstacole Partidului Democrat în procesul de indentificare a voturilor din afara AIE.
 
unimedia
0