485

SMIRNOV A PIERDUT Transnistria?


 (UPDATE 14:42) Arcadie Barbăroşie, directorul Institutului de Politici Publice: "Nu cred ca vor fi anulate rezultatele alegerilor.
Nu vom avea surprize, deoarece Kremlinul a bagoslovit deja rezultatele. Domnul Kaminski ar putea avea şanse mai mari, în condiţiile în care se bucură de susţinerea Moscovei.


După mine, Igor Smirnov se va retrage undeva în Est sau în Vestul îndepărtat pentru a folosi banii sustraşi din bugetul Transnistriei.


Situaţia nu este tocmai roz pentru el, dar se va ajunge la un târg între el şi Kremlin şi i se va acorda azil undeva în Altai sau Kamceatka".


(UPDATE 14:30) Analistul politic Viorel Cibotaru: "În Tiraspol a avut loc o 'revoluţie democratică', pentru că s-au prăbuşit toate concepţiile că Smirnov şi Antiufeev controlează totul.


Scenariul poate continua în orice direcţie, inclusiv în una paşnică. Nu cred că Igor Smirnov va organiza proteste în masă în Transnistria.


Dacă se merge pe calea care este, Smirnov nu mai are nicio putere asupra instituţiilor. Şi figura lui Kaminski, şi a lui Şevciuk rămân un semn de întrebare. Liniştit şi fără probleme Smirnov nu va pleca de la putere. O soluţie ar fi evacuarea lui cât mai curând.


Ar trebui să se desfăşoare turul II al alegerilor şi pe noi ar trebui să ne deranjeze modul în care se va desfăşura acest tur". 

(14:29) Comisia Electorală de la Tiraspol a anunţat rezultatele preliminare ale alegerilor. 

Astfel, Evgheni Şevciuk a obţinut 38,53%, Anatoli Kaminski - 26,48, Igor Smirnov - 24,82. 

Tot azi, CEC de la Tiraspol va examina cererea lui Igor Smirnov de a nu fi recunoscute rezultatele alegerilor.
 
point.md

0