506

Lazăr și Parlicov, la audieri


 Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, și directorul Agenției pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, urmează să fie audiați astăzi de către membrii comisiei parlamentară economie, buget și finanţe.

Lazăr și Parlicov vor trebui să raporteze despre negocierile cu Gazpromul referitor la acordul de livrare și tarifele la gazele naturale, metodele și corectitudinea stabilirii tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii din Republica Moldova.

Președintele comisiei parlamentare economie, buget, finanțe, Veaceslav Ioniță a menționat zilele trecute că este nedumerit de ce contractul cu Gazprom pentru anul 2012 nu a fost încheiat, deși este deja luna decembrie.

Săptămâna trecută presa rusă scria că aceste negocieri cu Gazpromul ar fi intrat în impas. Premierul Vlad Filat a declarat însă aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu este vorba despre niciun impas, că procesul de negocieri este în desfășurare. Totuși Filat a ezitat să spună dacă până la sfârșitul anului va fi prelungit contractul.
 
jurnal.md
0