468

Filat, Lupu și Ghimpu vor semna o declarație "anticomunistă"


 
Cei trei lideri ai Alianței pentru Integrare Europeană vor semna o declarația comună prin care PLDM, PD și PL se obligă să nu aducă PCRM la guvernare după alegerile președintelui. O declarație în acest sens a fost făcute de Vlad Filat în seara zilei de astăzi după ședința Consiliului AIE. 

"Am convenit ca principiu, că vom semna această declarație. Urmează ca aceasta să fie definitivată. Vom comunica detalii ulterior", a spus Vlad Filat într-o intervenție la PublikaTV

Marian Lupu a confirmat spusele colegului său de alianță, menționând că așteaptă să vadă documentul, iar dacă va fi unul echilibrat, acesta va fi semnat și de PD.

"Toți au fost de acord cu principiile generale. Așteptăm să vedem documentul integral", a mai spus sursa. În cadrul intervenției sale, Marian Lupu a spus că deputații PD vor arăta presei buletinul de vot și pe o parte și pe alta. Acesta așteaptă același gest de la toți membrii AIE, pentru a fi evitate unele situații în care s-ar ajunge. "Vorbesc despre stricarea buletinului, votul împotrivă pentru candidatul AIE", a conchis acesta. 

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a spus că toate partidele din AIE trebuie să ofere aceste garanții. "Am înțeles că voturi sunt. Sper să fie totul bine după discuția din această seară", a declarat optimist Mihai Ghimpu. 

UNIMEDIA amintește că la 16 decembrie Parlamentarii fac prima încercare de a alege șeful statului. PD a solicitat ca toți deputații din AIE să arate pentru cine votează. De cealaltă parte, PLDM a solicitat garanții că PD nu va face coaliție cu PCRM ulterior.
 
unimedia

0