503

Dirk Schuebel: Ştiu că domnul Lupu este CANDIDATUL ALIANŢEI, iar preşedintele TREBUIE ALES!

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene in Moldova, Dirk Schuebel, consideră că alegerile parlamentare anticipate ar stopa implementarea reformelor în Republica Moldova şi susţine că deputaţii trebuie să aleagă şeful statului, în ziua de 16 decembrie. Mai mult, declară Schuebel, opoziţia comunistă ar trebui să contribuie la depăşirea crizei politice din ţară.


 „Ştiu deocamdată că domnul Lupu este candidatul Alianţei. Cred că lucrul cel mai important este ca un preşedinte sa fie ales, astfel încât să fie evitate alegerile parlamentare anticipate”, a declarat Dirk Scuebel, într-un interviu pentru allmoldova.md.

„Uniunea Europeană, şi eu personal în calitate de reprezentant al Uniunii Europene în Republica Moldova, am cerut întotdeauna ca opoziţia sa fie implicata în politicile ţării. Există necesitatea de a fi incluzivi şi, în special în situaţie de criză, este important de a avea sprijinul opoziţiei.

Cu toate acestea, opoziţia de asemenea trebuie sa vrea să contribuie şi este, desigur, foarte important ca actuala opoziţie, Partidul Comunistilor, este dispusa să ofere suport in procesul de integrare în UE”, mai spune oficialul european.

Comisia pentru alegerea preşedintelui a recepţionat dosarul candidatului la preşedinţie din partea Alianţei pentru Integrare Europeană, Marian Lupu. Actele au fost depuse ieri de deputatul PD, Igor Corman, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru Politică Externă. 

„Săptămâna trecută mi-am verificat sănătatea, iar în ultimele luni de interimat cred că am verificat şi capacitatea de a îndeplini o asemenea misiune. Iată-mă astăzi pregătit pentru acest pas”, a declarat astăzi Marian Lupu, în cadrul unui briefing de presă.

Am convingerea că Moldova are nevoie de stabilitate şi prosperitate, iar primul pas către modernizarea statului este ieşirea până la capăt din interimatul politic în care stăm blocaţi de atâta vreme.

Cred că trebuie să punem capăt acestui lung şir de ambiguităţi în politică şi să guvernăm în folosul oamenilor. Vă asigur că voi fi un preşedinte responsabil, un preşedinte pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, tratându-i cu respect şi apreciere indiferent de opţiunile politice”, a mai spus preşedintele interimar.

„Sunt convins că ţării noastre îi trebuie un preşedinte responsabil care să poată fi un bun mediator între partidele politice, care să poată fi arbitru politic, astfel încât crizele politice să devină istorie şi nu un prezent continuu”, a specificat el.
 
24h

0