393

Astăzi este ultima zi de înregistrare a candidaţilor la funcţia de şef al statului

 

Astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor pentru candidaţii la funcţia de şef al statului. Deocamdată, Marian Lupu este singurul potenţial candidat. Dosarul liderului PD a fost depus la Comisia de specialitate de colegul său de partid Igor Corman.


Înainte ca dosarul să ajungă la Comisia specială, Marian Lupu a venit cu un mesaj către cetăţeni. 

"Republica Moldova are nevoie de un preşedinte care să poată fi arbitru, astfel încât crizele politice să devină istorie şi nu un prezent continuu", a menţionat preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu. 

Pe lângă Marian Lupu, există şi alte persoane care visează să ajungă în fotoliul de preşedinte al ţării. Dar aceştia nu pot obţine susţinerea deputaţilor pentru a fi înregistraţi în cursă. 

"Alianţa a semnat deja pentru Marian Lupu. Noi sperăm ca Partidul Comuniştilor să semneze pentru noi", a declarat potenţialul candidat la funcţia de preşedinte John Onoje.

Însă, deputatul comunist Sergiu Sârbu a declarat că domnul John nu l-a convins să  îi ofere votul pentru dumnealui deoarece, unul dintre obiectivele sale este soluţionarea unei probleme inexistente.

"Eu cred că o să am susţinerea, că sunt aproape 40 de comunişti. Ideile pe care le promovez este construirea comunismului pe faţa pământului, sau construirea raiului cum se spune", a menţionat potenţialul candidat la funcţia de şef al statului Ion Lungu. 

Înregistrarea în cursă se încheie la ora 19, iar alegerea preşedintelui ţării va avea loc vineri.
 
publika
 

0