400

Cu JALBA-N PROŢAP la UE: Voronin PUNE CONDIŢII pentru depăşirea crizei POLITICE!

 

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a chemat structurile europene să renunţe la susţinerea autorităţilor de la Chişinău şi a cerut dizolvarea Alianţei pentru integrare Europeană. Revendicările au fost formulate în cadrul unei întrevederi cu delegaţia Comitetului pentru politică şi securitate a Uniunii Europene.


  “Considerăm că UE în toate proiecţiile sale, de la misiunile diplomatice pînă la reprezentanţe, trebuie să stopeze dezinformarea proprie în ceea ce ţine de situaţia reală din Moldova, ignorarea opiniei opoziţiei, să renunţe la susţinerea totală şi deschisă a autorităţilor”, a declarat Vladimir Voronin. 

Liderul PCRM a propus şi câteva “soluţii” pentru depăşirea crizei politice din Moldova, între care “ dizolvarea Alianţei de guvernare, alegerea preşedintelui statului, în condiţiile reconfigurării totale a guvernării, încetarea exercitării presiunilor asupra sistemului judecătoresc, prezentarea în Parlament, a planului de adoptare a legislaţiei în domeniul integrării europene”. 

“Circumstanţe în care liderii Alianţei se numesc permanent „contrabandişti”, „olgarhi”, „păpuşari”, puţin probabil merită să fim miraţi că nu doar opoziţia, ci minimum jumătate din alegătorii activi nu consideră că această guvernare este legitimă, democratică, europeană.

Alt fapt important este că pe zi ce trece situaţia în Moldova degradează. Cel mai trist rămîne faptul că UE nu înceară, ca înainte, să aplaneze ca un arbitru neutru pe timp de criză conflictul în progresie; a mai spus Voronin. 
 
24h

0