474

Lupu ezită să accepte garanţiile propuse de Filat

Nimic nou în solicitarea PLDM. Astfel a comentat liderul PD, Marian Lupu, afirmaţiile lui Vlad Filat, care impune condiţii pentru a-l vota în calitate de preşedinte. Lupu a spus că a recepţionat mesajul partenerului de Alianţă şi va stabili împreună cu colegii din partid acţiunile sale de mai departe.


"Nu aud nimic nou referitor la condiţii adiţionale.  Acordul pe care l-am semnat nu este ca o garanţie unilaterală, ci trilaterală. Timp de doi ani, PD şi eu personal nu arătăm decât loialitate, şi nu la nivel declarativ. E o perioadă de timp suficientă pentru ca prin acţiuni să demonstrezi ataşamentul faţă de angajamentul pe care ţi l-ai luat", a declarat Marian Lupu.


Totodată, acesta are o explicaţie pentru solicitarea lui Vlad Filat. "Eu am toate temeiurile să gândesc că cine pune o asemenea întrebare nu are gânduri curate. Cel care gândeşte astfel, are temeri ca nu cumva această cale să nu fie urmată de alţii", a precizat Lupu.


Preşedintele PD spune că a "aşteptat nota de plată din partea opoziţiei, dar şi a colegilor din AIE", însă spune că în 2009, a "semnat un cec în alb", iar acest lucru trebuie să fie luat în consideraţie.
Marian Lupu a mai precizat că va discuta cu colegii din partid mesajul lui Vlad Filat, iar după ce îşi va depune dosarul la Comisia specială privind alegerea preşedintelui, va purcede la consultări cu toate grupurile parlamentare şi cu deputaţii neafiliaţi. Asta pentru a ajunge la o poziţie raţională, care ar face ca exerciţiul electoral din 16 decembrie să fie unul viabil.


Ieri, Vlad Filat a declarat că Marian Lupu, candidatul AIE la funcţia de şef al statului, trebuie să semneze o anexă la Acordul de constituire a AIE. Potrivit liderului PLDM, documentul va servi drept garanţie pentru cetăţenii Republicii Moldova că PD nu va readuce comuniştii la guvernare.
 
publika

0