576

Romanii trebuie sa-si preschimbe certificatele de nastere...

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, toti romanii vor trebui sa isi preschimbe certificatele de nastere pana la 1 ianuarie, pentru a obtine unele moderne, mult mai mici si cu cip biometric incorporat.

Directorul Serviciului Public Comunitar Regim Certificate de Nastere a precizat ca pana la aceasta ora romanii nu prea s-au imbulzit la ghisee, riscand amenzi uriase pentru neincadrarea in intervalul preschimbarii certificatelor.

"Multi sunt suspiciosi in ceea ce priveste cipurile biometrice, insa ar trebui sa treaca peste prejudecati si sa vina sa isi preschimbe actele de nastere", a declarar Marian Cuescu, director ar Serviciului Public Comunitar.

Patriarhul Daniel a asigurat romanii ca cipurile biometrice sunt inofensive, nu contravin cu invataturile crestine si a indemnat cetatenii sa mearga sa isi preschimbe certificatele pentru a evita amenzile usturatoare.

Traian Basescu a declarat ca aceasta metoda de preschimbare a certificatelor de nastere tine exclusiv de securitate, cipurile asigurand o buna identificare a cetatenilor de la distante cuprinse intre 10 cm si 100 de kilometri.
0