405

PCRM dă ultimatum Alianţei, iar Voronin strigă "Victorie!"

Partidul Comuniştilor a înaintat un ultimatum Alianţei pentru Integrare Europeană. Opoziţia cere demisia imediată a Guvernului şi a majorităţii parlamentare. Această cerinţă a fost susţinută de mii de adepţi ai PCRM care au mers azi în marş prin centrul Capitalei.
Comuniştii cer demisia Alianţei care, în opinia lor, nu este în stare să conducă ţara. Opoziţia susţine că este gata să preia puterea şi îndeamnă la dialog partidele, care doresc renaşterea Moldovei, pentru formarea unui Guvern de unitate naţională.
Manifestaţia de azi a început în faţa sediului Academiei de Ştiinţe, de unde protestatarii au mers în marş până în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aici, PCRM a organizat aşa-numitul Congres Civic, la care a fost adoptată rezoluţia ce conţine un ultimatum. Potrivit poliţiei, la manifestaţie au participat aproximativ 20 de mii de oameni, deşi organizatorii operează cu o cifră de 2 ori mai mare.
Congresul civic cere regimului de guvernare să adopte o unica decizie corectă - să dizolve alianţa până la finele anului 2011.
"Doamne fereşte, daca guvernatorii actuali nu vor executa această rezoluţie. Doamne fereşte! Vom organiza un alt Congres, dar deja cu absolut altă tematică şi alte scopuri. Vom face faţă greutăţilor şi vom învinge. Victorie! Victorie!", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.
 
point
0