1277

Smirnov dă în judecată postul TV care a difuzat documentarul în care este acuzat de furt

Liderul regiunii transnistrene, Igor Smirnov, va acţiona în judecată postul rus de televiziune NTV, care a difuzat un documentar despre originea veniturilor sale, cu doar câteva zile înaintea alegerilor din autoproclamata RMN, transmite Vzglead.ru. Smirnov consideră că filmul conţine informaţii defăimătoare şi ofensatoare la adresa sa.

Liderul de la Tiraspol a declarat că filmul difuzat de NTV a fost făcut în mod deliberat, conţine "materiale false şi jignitoare" şi îi "discreditează onoarea şi demnitatea".

"În calitate de cetăţean al Federaţiei Ruse şi al Transnistriei, pregătesc, în prezent, un apel către organele de drept din Rusia şi RMN, cu solicitarea de a atrage la răspundere penală autorii documentarului şi pe toţi cei implicaţi, precum o cerere de apărare a onoarei şi demnităţii mele. Voi solicita şi o compensaţie pentru prejudiciul moral care mi-a fost cauzat", a precizat Smirnov.

În ajunul scrutinului în care urmează să fie ales şeful regiunii secesioniste a Moldovei, un post TV din Rusia a difuzat un documentar despre Igor Smirnov. În film, liderul separatist este acuzat de încurajarea crimei în stânga Nistrului şi furt de ajutoare umanitare oferite de Moscova. 
 
publika.md
 

0