575

Voronin cheamă cetăţenii la un Congres Naţional: Vrem o Moldovă nouă


Comuniştii promit să organizeze, sâmbătă, la Chişinău, un Congres Civic Naţional, în cadrul căruia vor cere schimbarea actualei guvernări, dar şi a căii de dezvoltare a Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Voronin, Congresul Naţional îşi asumă responsabilitatea de a lua decizii referitoare la cele mai stringente probleme din ţară.

„Vom acţiona în exclusivitate prin metode paşnice şi democratice. Vom demonstra că, calea nonviolenţei deschide perspective mult mai largi decât cea a pogromurilor. Va fi solicitată identificarea unei noi Moldove, echitabile, sociale şi unite. Facem apel să se alăture toţi cei interesaţi în schimbări. Chemăm sindicatele, partidele politice, organizaţiile, pe toţi cei care au înţeles că nu mai trebuie să cedeze”, a subliniat preşedintele PCRM.

Acesta a mai adăugat că la protestele organizate de Partidul Comuniştilor pe întreg teritoriul ţării,  s-au alăturat nu doar simpatizanţi ai formaţiunii, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, forţe politice şi simpli cetăţeni.

„Cel mai important este că mişcarea a încetat să fie doar în grija comuniştilor, s-au alăturat şi au participat activ reprezentanţi ai societăţii civile. Mişcarea de proteste a luat o amploare naţională, devenind un adevărat for democratic, capabil să exercite presiuni asupra guvernării”, a declarat Vladimir Voronin.

Acţiunea de protest preconizată pentru sâmbătă va începe la ora 10.30, atunci când susţinătorii PCRM se vor aduna în faţa Academiei de Ştiinţe, de unde vor porni într-un marş spre Piaţa Marii Adunări Naţionale. La ora 12, în faţa Guvernului vor fi deschise lucrările Congresului.

publika

 

 

 

0