527

Guvernul cheamă ambasadorii acasă şi numeşte alţii noi

Membrii Cabinetului de Miniştri au aprobat astăzi rechemarea a doi ambasadori din misiune şi a numit alţii noi.
 

Astfel, Ambasadorul Republicii Moldova în Grecia, Mihai Balan, a fost rechemat şi numit ambasador în statul Israel. Rechemat din funcţie a fost şi consulul din Bolognia (Italia) Gheorghe Rusnac.


Totodată, Guvernul a numit alţi câţiva ambasadori noi. Valentin Ciumac a devenit şeful misiunii dimplomatice al R. Moldova în Grecia. Ciumac a activat anterior în instituţiile de administrare publică. De asemenea, a lucrat în Ministerul de Externe şi a fost ambasador al Moldovei în Austria.


Valeriu Gheorghiu a fost numit ambasador al Moldovei în Spania. Ghiorghiu activează în serviciul diplomatic din anii '90  şi este autor al mai multor pubilicaţii de specialitate.


"Să aveţi mare grijă de conaţionalii noştri care muncesc acolo, dar şi de cei care sunt la studii. Sunteţi primul ambasador al Moldovei în Spania, felicitări!", a spus prim-ministrul Vlad Filat.
Tot astăzi, Guvernul l-a numit pe Aurel Băieşu a fost ambasador al Moldovei în Italia, iar pe Eugen Caras în funcţia  de şef al misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană.
 
publika

0