489

"După 16 decembrie societatea va trebui, totuşi, să se pregătească de alegeri anticipate"

 

Decizia deputaţilor de a stabili o nouă dată a alegerii şefului statului demostrează că lucrurile revin la normal, însă, cel mai probabil, după 16 decembrie societatea va trebui, totuşi, să se pregătească de alegeri anticipate. De această părere au fost invitaţii emisiunii Fabrika, care nu au exclus faptul că Marian Lupu ar putea, totuşi, prin minune, să devină preşedinte de ţară.
 
Pe lângă faptul că iniţiativa deputaţilor a fost calificată drept una pozitivă, invitaţii au declarat că până la urmă nu se cunoaşte adevăratul scenariu şi nu sunt excluse alegerile anticipate.


"Nu sunt convins că toţi membrii PLDM-ului o să voteze candidatura lui Marian Lupu. După 16 decembrie, cel mai probabil, ne aşteptă alegeri anticipate", a menţionat politologul Mihai Cernencu.


Părerea a fost susţinută şi de şeful oficiului ITAR-TASS în Moldova, Valeri Demideţchi. "Cred că mai degrabă miroase a alegeri anticipate".


În acelaşi timp, invitaşii au menţionat că Vladimir Voronin s-a resemnat cu situaţia care este la moment în politica moldovenească şi nu este exclus faptul ca Marian Lupu să devină, totuşi, prin minune, preşedinte de stat. Iar voturile, cel mai probabil, ar putea să vină din partea comuniştilor.


"Vladimir Voronin practic este resemnat şi cred că PCRM-ul va înainta un candidat, ceea ce va face ca toţi deputaţii să participe la vot şi se va întâmpla un miracol, Marian Lupu va acumula toate cele 61 de voturi", a declarat analistul politic Bogdan Ţîrdea.


De părerea că Marian Lupu ar putea acumula 61 de voturi este şi politologul Mihai Cernencu, care a spus că Marian Lupu ar putea găsi voturi la comunişti.


În cadrul şedinţei Parlamentului, data de 16 decembrie a fost stabilită drept o nouă dată pentru alegerea preşedintelui ţării.
 
Publika 

0