479

Jurnalistul rus, expulzat din Transnistria, s-a plâns la FSB

 
Jurnalistul rus, Mihail Eliseev, expulzat din Transnistria în noaptea de sâmbătă spre duminică a contestat acţiunile colaboratorilor Ministerului Securităţii de Stat al nerecunoscutei republici (MGB), informează rosbalt.ru.

Plângerea cu privire la acțiunile MGB-ului transnistrean a fost trimisă marți pe adresele Ministerului rus de Externe, FSB-ului şi Comitetului Dumei de Stat pentru relații internaţionale.

UNIMEDIA reamintește că în noaptea de sâmbătă spre duminică, echipa de filmare a postului rusesc de televiziune NTV, care lucra la un film documentar despre situația pre-electorală din rmn, a fost bătută și expulzată din regiunea transnistreană. Potrivit jurnalistului, Mihail Eliseev, acesta, împreună cu colegii săi au fost dați afară din republica nerecunoscută. Înainte de "expulzare", colaboratorii MGB-ului transnistrean l-au scos cu forța din hotel, după care l-au dus în pădure și l-au bătut.

Pe de altă parte Ministerul Securităţii de Stat al nerecunoscutei republici a declarat că informaţia furnizată de Eliseev, potrivit căreia acesta a fost bătut în regiunea transnistreană, nu corespund realităţii, calificând incidentul drept o provocare în ajunul așa ziselor alegerilor prezidenţiale.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la rosbalt.ru

0