1033

Parteneriat BMW şi Toyota pentru dezvoltarea tehnologiilor "verzi"

 
Producătorii auto Toyota şi BMW au anunţat un parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiilor prietenoase cu mediul înconjurător, inclusiv pentru crearea acumulatorilor litiu-ion destinaţi urmatoarelor generaţii de maşini electrice.
 
De asemenea, producătorul auto german va oferi motoare diesel celor de la Toyota, gigantul japonez urmărind o creştere a vânzărilor în Europa, unde peste jumatate dintre maşini sunt diesel.
 
"Toyota Motor Europe (TME), subsidiara europeană a Toyota Motor Corp. și BMW au încheiat un contract prin care BMW va oferi motoare diesel de 1.6 si 2.0 litri către TME începând din 2014. Prin acest acord, Toyota intenţionează să-şi extindă gama europeană şi vânzările de automobile eficiente, cu emisii scazute de CO2", au anunţat reprezentanţii companiilor.
 
Pactul gigantilor auto vine după ce Toyota a încheiat o înţelegere în august pentru a dezvolta vehicule hibrid cu Ford, în timp ce BMW are parteneriat şi cu PSA Peugeot Citroen pentru a dezvolta împreună sisteme hibride pentru maşini.
 
publika
0