631

(video)Cu capacul de sicriu în fața Parlamentului - PSD vrea să bată 101 cuie în coșciugul Alianței

 Așa cum au promis la începutul acestei săptămâni, social-democrații, alături de cca 100 de susținători, au venit astăzi în fața Parlamentului cu un capac de sicriu și 101 cuie. PSD a scandat "Jos Guvernul!" și a îndemnat deputații comuniști să bată câte un cui în sicriul Alianței. Potrivit social-democraților, această acțiune va simboliza sfârșitul coaliției de guvernare și demisia Executivului. 

Protestatarii au dorit să urce pe scările clădirii, însă au fost opriți de polițiști. La un moment dat, Șelin s-a luat la ceartă și cu comisarul general al Capitalei, Silviu Muşuc.  
 
Liderul partidului, Victor Șelin a cerut parlamentarilor să nu voteze politica bugetar-fiscală pentru anul 2012, implementarea căreia ar sărăci și mai mult populația. Zeci de pensionari au protestat împotriva pensiilor mizere și tarifelor exagerate la serviciile comunale. 

Niciunul din deputați nu a susținut inițiativa PSD. Nici opoziția parlamentară nu a dorit să bată un cui în sicriul AIE. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că demult a bătut cuiul în sicriul AIE, iar deputatul neafiliat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj mai pacifist. „Cred că astfel de proteste se încadrează în spiritul democratic al societății noastre. Însă eu văd sfârșitul acestei guvernări într-un alt mod - actuala guvernare trebuie reformatată”, a declarat acesta. 

Pe de altă parte, liberalul Mihai Ghimpu, nu a ezitat să ironizeze despre patriotismului lui Victor Șelin, sugerând asupra arendei mizere pe care o plătește acesta pentru florăria din centrul Capitalei. 

Amintim că PSD a declarat în repetate rânduri, că, dacă Guvernul nu va lua măsuri pentru a reduce nivelul de sărăcie a populației, formațiunea va declanșa proteste în masă. Social-democrații au adunat până acum peste 6800 de plângeri de la cetățeni, care sunt nemulțumiți de tarifele la gaz, electricitate și energia termică.
 



 
Unimedia

0