527

Liderii AIE nu au stabilit data alegerilor prezidenţiale

 
Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Liderii AIE nu au stabilit data alegerilor prezidenţiale. Ieri seara, după o oră de discuţii în cadrul Consiliului AIE, liderii celor trei componente au spus că vor anunţa o decizie cu privire la data alegerilor mai tîrziu, iar subiectul va fi examinat paralel cu politicile bugetare pentru 2012, informează MOLDPRES.  
Liderul PD Marian Lupu a spus că s-a discutat despre data alegerilor prezidenţiale, dar a evitat să ofere detalii. El a adăugat că legislativul în luna decembrie va munci mai mult, deoarece trebuie votat un pachet de legi, inclusiv bugetul de stat pentru anul 2012.
 
Şi liderul PLDM Vlad Filat a spus că s-a decis că Parlamentul se va întruni în mai multe şedinţe pentru a vota proiecte de legi ce ţin de activitatea Guvernului. ,,Referitor la alegerilor ne vom pronunţa în timpul cel mai apropiat. Stabilirea datei alegerii preşedintelui nu înseamnă şi alegerea lui, trebuie să identificăm un candidat care va întruni numărul necesar de voturi", a mai spus Filat.
 
Liderul liberalilor Mihai Ghimpu a opinat că Legislativul ar trebui să discute simultan politica bugetar-fiscală şi subiectul alegerii preşedintelui. ,,Ambele sînt prioritare. Am convenit să acţionăm în acest fel pentru a păstra încrederea populaţiei în AIE şi pentru a implementa programul de guvernare asumat", a spus Ghimpu.
 
Legislativul trebuie să numească o altă dată a alegerilor prezidenţiale, după ce scrutinul stabilit pentru data de 18 noiembrie nu au avut loc, din motiv că pentru fncţia de Preşedinte al Republicii Moldova nu s-a înregistrat niciun candidat, notează MOLDPRES.

0