542

Filat vrea unire: Numai aşa sunt şanse să reuşim

 
Pentru a atinge scopurile propuse Republica Moldova are nevoie de o societate unită. Şi nu protestele opoziţiei ar fi cel mai mare pericol pentru ţara noastră, ci faptul că se încearcă de a se pune oamenii pe baricade diferite. Despre aceasta a menţionat premierul Vlad Filat, într-un interviu pentru Europa Liberă.
 
"Pericolul cel mai mare pentru R. Moldova nu este comunizarea, pentru că din punctul meu de vedere comuniştii nu mai au cum să revină la guvernare, cel puţin de unii singuri. Practic de 20 de ani s-a muncit foarte mult pentru ca societatea noastră să fie una divizată, or mie mi se pare că la ora actuală această încercare de a pune oamenii pe baricade diferite este cel mai mare pericol", a afirmat premierul.
 
De asemenea, prim-ministrul a declarat că Republica Moldova are şanse să reuşească să atingă scopurile propuse, doar având o societate unită: "Există obiectivul de integrare a R. Moldova în UE că doar atunci noi vom avea instituţii funcţionale, vom avea drepturi şi libertăţi pentru cetăţeni în a circula şi a avea comerţ liber".
 
Vlad Filat a menţionat că în R. Moldova lucrurile stau departe de a fi bine, iar opoziţia dintotdeauna, chiar înainte de 1917 a avut la bază o puternică forţă de manipulare, bazată pe minciună.
 
publika
0