458

Vardanean: E ISTERIZARE la Tiraspol, pentru ca Smirnov vede ca nici Rusia, nici Ucraina nu-l sustin!

 
Jurnalistul Ernest Vardanean sustine ca Igor Smirnov ar fi depasit limita deja si ca ar fi speriat. ”Ei nu au nici un plan, este un fel de isterizare la Tiraspol, pentru ca Smirnov si oamenii lui vad ca nici Rusia si nici Ucraina nu-l sustin deja. Nici occidentul nu-l crede. Ce poate face Smirnov? Nimic. Poate doar sa ramana la Tiraspol si sa faca faradelegi”, a declarat jurnalistul intr-un interviu pentru Europa Libera.
 
Vardanean s-a referit si la cazul jurnalistilor batuti la Tiraspol. ”Potrivit surselor mele de la Moscova, un grup de ziaristi rusi, nu chiar de la compania NTV dar totusi ziaristi, au plecat la Tiraspol sa filmeze acolo, sa faca un reportaj despre situatia actuala din regiune, despre procesul de pregatire de pretinsele alegeri prezidentiale. Acolo au fost arestati si batuti de ofiterii asa-zisului MGB, chiar au fost luati din hotel si dusi într-o padure nu stiu unde, în afara orasului. Pe urma le-au dat drumul”, povesteste jurnalistul.
 
”Ne dam seama ca securistii de la Tiraspol fac ce vor. Ei pot aresta, pot bate pe cine vor ei. Este o faradelege nemaipomenita”, conchide Vardanean. Acesta sustine ca acest caz nu are nicio legatura cu faptul ca Rusia sustine Transnistria. 
 
„Se stie foarte bine ca lozinca transnistreana „împreuna cu Rusia” este doar o lozinca. Este o momeala pentru populatie. Într-adevar populatia transnistreana este pro-rusa, dar acei de la guvernarea de la Tiraspol pur si simplu folosesc situatia aceasta pentru ca sa câstige ceva. Iar acum, când vedem ca Rusia este foarte suparata pe Igor Smirnov si vrea ca acesta sa-si retraga candidatura din pretinsele alegeri prezidentiale – regimul separatist îsi arata fata reala”, crede jurnalistul.
 
inprofunzime

0