1674

В приднестровье схватили и избили российских тележурналистов. О судьбе российского оператора до сих пор ничего не известно.


 

Echipa de filmare a postului rusesc de televiziune NTV, care lucra la un film documentar despre situația pre-electorală din rmn, a fost bătută și expulzată din regiunea transnistreană. 

Despre aceasta informează postul de radio Eho Moskvî. Potrivit jurnalistului Mihail Eliseev, noaptea trecută, acesta, împreună cu colegii săi au fost dați afară din republica nerecunoscută. Înainte de "expulzare", colaboratorii MGB-ului transnistrean l-au scos cu forța din hotel, după care l-au dus în pădure și l-au bătut. 

 
Protestele jurnalistului i-au lăsat rece pe colaboratorii structurilor de forță. Jurnalistului i s-au sechestrat documentele, banii și obiectele personale. În prezent, Eliseev se află în Odesa. Nu se cunoaște soarta cameramanului, Alexandru Grigoriev.

Se presupune că și acesta a fost răpit și torturat.

UNIMEDIA precizează că Igor Smirnov a luat decizia de a candida la alegerile prezidențiale din decembrie 2011, în contextul în care Moscova, în mod deschis, îl susține pe contracandidatul acestuia, actualul președinte al Sovietului Suprem, Anatolii Kaminski.

Presa rusă a scris în repetate rânduri că actualul lider al administrației de la Tiraspol nu mai este agreat de Kremlin și asta din cauza inflexibilității lui în ceea ce privește reglementarea conflictului transnistrean, dar și pentru că la Moscova au apărut motive de a-l suspecta pe Smirnov de gestionare defectuoasă a ajutorului material acordat anual de Federația Rusă.

Sursa: UNIMEDIA
 
0