398

Comuniştii îşi convoacă plenara


Plenara Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) se va întruni la finele acestei săptămîni pentru a-şi decide tactica din continuare, inclusiv poziţia formaţiunii faţă de alegerile prezidenţiale.
 
După cum relatează TRIBUNA, deputatul comunist Sergiu Sîrbu a spus că PCRM va insista în continuare pe finalizarea procedurii de alegere a Preşedintelui republicii. Comuniştii consideră că procedura a fost începută în momentul fixării datei alegerilor prezidenţiale pentru 18 noiembrie, că acea tentativă trebuie considerată una eşuată şi că noile alegeri prezidenţiale trebuie să aibă loc pe data de 15 decembrie.
 
„Dacă procedura nu va fi finalizată, va fi o încălcare gravă a legislației”, a declarat el.
 
Deputatul a menţionat că plenara va decide dacă deputaţii comunişti vor participa la alegerile prezidenţiale, precum şi ce candidat ar putea avea, în cazul în care vor participa.
 
Totodată, Sergiu Sîrbu a spus că PCRM nu renunţă la proteste împotriva guvernării şi va cere în continuare demisia regimului, pe care-l acuză de uzurparea puterii în stat şi de incapacitate de a soluţiona problemele social-economice ale ţării.
 
tribuna
0