405

Streleţ cere ca legea bugetului pentru anul 2011 să fie adoptată până mâine

Noi scântei în Parlament. Liberal-democraţii insistă ca rectificările propuse de Guvern la Legea bugetului pentru anul curent să fie votate anume astăzi. De cealaltă parte, atât partenerii din Alianţa de guvernare, cât şi opoziţia, nu înţeleg de unde vine această grabă.

"Referitor la proiectul 25.43, noi fracţiunea PLDM ne propunem ca obiectiv ca mâine să-l avem deja adoptat. Din motive că acest proiect este înregistrat din data de 18 noiembrie în Parlament, nu e prea mult, dar sunt deja şase zile", a declarat Valeriu Streleţ, preşedinte fracţiune PLDM.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu a încercat să calmeze spiritele afirmând că o calitate proastă a muncii, a factorilor de decizie în Executiv nu însemnă că trebuie să fie o situaţie de forţă majoră în Parlament: "Eu nu fac acum nişte concluzii, însă rectificările noi le făceam de obicei în iulie".

"Stimate domnule Streleţ eu văd că veniţi cu nişte chestiuni filateliste în Parlament. Cred că este un plan lansat de către PLDM şi de către Filat, un plan bine gândit şi înţelegem ce scopuri urmăriţi, dar vreau să vă spun că contra oricărui plan o să fie şi un contraplan. Da faţă de activitatea domnului Ioniţă, în privinţa banilor, întoarceţi şase milioane de lei de la afacerea cu cazinourile ca să o repartizăm la cei bolnavi şi săraci şi după asta o să discutăm mai departe", a comenta deputatul comunist Eduard Muşuc.

Nu a întârziat să-şi spună opinia nici depuataul liberal Valeriu Munteanu. "Noi susţinem acest proiect dar nu respectăm programul pe care îl adoptaţi la sediul partidului şi-l faceţi prin declaraţii de presă. Avem şi noi termene în care trebuie să studiem aceste documente", a afirmat deptatul.

În replică, Valeriu Streleţ a menţionat că partidul liberal-democart apreciază disponibilitatea colegilor de la PL de a susţine acest proiect: "Surprinde, însă solidaritatea cu care au boicotat şedinţele Comisiei pentru economie, buget, finanţe încercând astăzi să facă referinţă la alte teme decât cele relevante".

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță a precizat că astăzi dimineață, membrii comisiei urmau să se întrunească în şedință pentru a discuta asupra proiectului de lege în cauză, însă reprezentanții PL, PD și PCRM nu s-au prezentat. 
 
Publika
0