458

Problema nealegerii ȘEFULUI STATULUI pe masa procurorilor

 Membrii Asociației obștești ”Moldova mea” consideră anularea la 18 noiembrie a alegerii șefului statului una ilegală și nefondată. Mai mult, aceștia solicită anchetarea minuțioasă a cazului de către Procuratura Generală și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de uzurparea puterii în stat.

Preşedintele Asociaţiei „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, a specificat că nu se vor opri pînă cînd Procuratura nu va examina solicitarea lor. Totodată, președintele ONG-ului a menționat că dacă organul de drept nu le va răspunde, atunci se vor adresa în instanța de judecată. Totodată, în acest caz urmează să consulte Parlamentul European şi Comisia de la Veneţia.

Parlamentul era obligat la 14 noiembrie să reacționeze și să numească alegeri anticipate odată ce au fost bocate alegerile. Mai mult, potrivit membrilor asociației, Parlamentul a refuzat fără temei ca din 8 februarie curent să se întreprindă măsuri în scopul eliminării lacunelor din Legea cu privire la procedura de alegere a președintelui.

Un alt reprezentant al ONG-ului, Alexandru Iudin, a menționat că deputaților le este convenabil să petreacă timpul în Parlament unde se duc pentru a-și umple buzunarele și a-și croi viitorul. Membrii asociației susțin că se tărăgănează intenționat procedura de alegere a președintelui pentru a se menține cu orice preț la putere.

Asociaţia „Moldova mea” aşteaptă de la Procuratură o reacţie pînă la sfîrşitul acestui an.
 
Пресс-служба POINT.MD
0