438

EXCLUSIV. Schema lui Smirnov

 
Dupa 20 de ani de "guvernare" in regiunea separatista din estul Republicii Moldova, cu sprijinul direct al Rusiei, Igor Smirnov a cazut in dizgratiile Kremlinului.
 
Pe langa faptul ca Moscova i-a cerut acestuia sa plece, in favoarea lui Anatoli Kaminski, familia liderului separatist este cercetata penal in Federatia Rusa. Fiul lui Igor Smirnov, Oleg, dar si nora acestuia, Marina, sunt acuzati de delapidarea ajutoarelor umanitare rusesti acordate regiunii separatiste.
 
Chiar si asa, Igor Smirnov nu cedeaza tronul. El s-a inscris in cursa pentru asa-numitele prezidentiale transnistrene din decembrie si, potrivit sondajelor interne, are cele mai mari sanse de castig.
 
Dupa reinstalarea in functia de lider transnistrean, Smirnov crede ca va reusi sa restabileasca relatiile sale cu autoritatile ruse. Daca insa Kremlinul il va respinge, Igor Smirnov va pune in functiune schema deja elaborata.
 
Surse de la Tirasol spun ca Igor Smirnov il va numi in functia de vicepresedinte al regiunii pe favoritul Rusiei, Anatoli Karasin.
 
"In cazul in care incercarile de restabilire a relatiilor cu Kremlinul vor esua, Smirnov se va retrage", spun sursele citate.
 
Astfel, liderul de la Tiraspol va demisiona, iar interimatul functiei va fi indeplinit de favoritul Rusiei, Kaminski.
 
stirea zilei
0