758

Filat spune că este gata să renunţe la funcţia de prim-ministru

 Alegerile anticipate ar fi un dezastru pentru Republica Moldova, iar cei care împing ţara către anticipate şi lansează acuzaţii false trebuie să-şi asume responsabilitatea faţă de cetăţeni. Declaraţiile aparţin preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Mai mult, Vlad Filat a menţionat că până acum se spunea că nu sunt voturi pentru a fi ales şeful statului, iar astăzi deja nu există voinţă: "Eventualele alegeri anticipate ne vor arunca într-o criză şi mai profundă decât cea actuală".

De asemenea, liderul PLDM a enumerat cinci consecinţe a unui nou scrutin parlamentar:

1. Un blocaj al societăţii moldoveneşti pentru cel puţin şase luni;
2. Alegerile anticipate ar coincide cu cel de-al doilea val al crizei economice;
3. Reformele, care şi aşa întârziate, ar putea fi stopate;
4. Un nou scrutin electoral ar diminua credibilitatea noastră faţă de partenerii europeni. Iar R. Moldova are nevoie de relaţii bune cu partenerii din Vest, dar şi din Est;
5. Declanşarea alegrilor anticipate se va face împotriva cetăţenilor, ori oamenii se pronunţă clar împotriva acestora. Cei ce merg îmotriva poporului trebuie să-şi assume resonsabilitatea.

Pentru a nu ajunge într-o astfel de situaţie, preşedintele liberal democrat a îndemnat Partidul Comuniştilor, dar şi pe liderul PL, Mihai Ghimpu, să ţină cont de aceste urmări.

"PLDM este gata să facă orice eforturi pentru a rezolva criza politică. Eu personal nu mă ţin de funcţii. Dacă se va veni cu o formulă şi argumente solide în ceea ce priveşte renunţarea la funcţia de prim-ministru, nu va fi aceasta o problemă", a conchis politicianul.

Vlad Filat a reiterat că PLDM va acţiona şi în continuare pentru evitarea alegerilor anticipate. 
 
Publika
0