1164

Bebeluș aproape omorât de preot, la botez!

O fetiță de șase săptamâni din Brașov era să se înece în cristelniță, la botez. Preotul a scufundat-o brutal, de trei ori, în apa rece, fără să-i susțină capul său să-i acopere nasul, în ciuda protestelor părinților.

După ce a fost scoasă din apă, micuța Anastasia nu a țipat și nu s-a agitat, așa cum se întâmplă cu bebelușul de lângă ea, și el botezat în urmă cu câteva minute, relatează ziare.com.

La un moment dat, fetița a mișcat spasmodic din mâini și n-a mai scos nici un sunet. Mama a luat-o disperată în brațe, realizând că bebelușul nu mai respiră.

Salvarea micuței a venit de la un șofer de TIR, aflat în biserică la un alt botez, care i-a acordat primul ajutor, până la sosirea echipajului SMURD.

Medicii l-au preluat, i-au pus masca de oxigen și și-au dat seama cât de aproape a fost de moarte. Plămanii nu mai respirau normal iar saturația de oxigen era de 86%.

Preotul acuzat de familia fetei, care a și depus plângere la poliție pentru tentativă de omor, are o altă variantă.

"Nu avea cum să se înece, proabil copilul era bolnav că eu am făcut sute de de botezuri fără să pățeasca nimic, așa fac eu botezul", spune preotul Eugen Consulea.

jurnal 
0