392

"PCRM o va susţine pe Zinaida Greceanîi la funcţia de şef al statului"

 "Declaraţiile tăioase după negocierile de ieri dintre liderii Alianţei de guvernare şi deputaţii neafiliaţi desprinşi din fracţiunea PCRM sporesc riscul alegerilor anticipate". Este opinia invitaţilor emisiunii Publika Report. Totuşi, experţii se arată optimişti şi cred că politicienii vor găsi un candidat de compromis pentru funcţia de preşedinte.

"Vom avea un candidat înaintat din partea fracţiunilor parlamentare, şi este vorba în primul rând, de Marian Lupu. Ar fi un non sens ca AIE până acum să spună că are un cadidat la funcţia de preşedinte şi să nu fie înregistrat oficial în această postură", a menţionat politologul Vasile Croitoru.

Unii invitaţi cred că, indiferent ce candidat se va înscrie în cursă, PCRM o va susţine pe Zinaida Greceanîi.

"Greceanîi este candidatura PCRM şi însăşi PCRM este interesat ca ea să câştige, deşi oficial se zice că este trădătoare, dar au acelaşi mod de gândire", a spus directorul centrului de analiză "Civis", Eduard Mihailov.

Înregistrarea candidaţilor pentru funcţia de şef al statului va fi încheiată astăzi, la 00.

Amintim că în august curent, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că Zinaida Greceanîi este o candidatură de compromis și cea care merită să fie președintele Republicii Moldova.
 
Publika
0