1063

Jurnalist rus: Transnistria se transformă într-o republică bananieră, însă "fără de banane"

 „Astăzi, Transnistria se transformă rapid într-un fel de republică bananieră din America Centrală. Care, după cum se știe, nu poate exista independent. Mai ales că Transnistria, „nici măcar nu are banane”. Astfel a comentat cunoscutul jurnalist rus, Mihail Leontiev, înregistrarea lui Igor Smirnov, la funcția de candidat pentru așa numitele alegeri din regiunea transnistreană.

În cadrul emisiunii analitice „Odnako”, de la postul rus de televiziune 1TV, Leontiev i-a reamintit liderului transnistrean că Federația Rusă „l-a rugat insistent să n-o facă”, însă ultimul a ignorat sugestia Moscovei.

„Dacă e să vorbim sincer, Transnistria este teritoriul Ucrainei”, a declarat liderul transnistrean, Igor Smirnov, într-un interviu pentru publicația ucraineană „Ukraina Moldoda”, reamintind totodată că regiunea din stânga Nistrului timp de 16 ani a fost autonomia Ucrainei Socialiste.

„Această inițiativă a uimit autoritățile de la Kiev. Lui Ianukovici numai aceasta nu-i ajunge. Mai ales că, Ucraina nu are suficiente resurse să hrănească și să apere Transnistria. Și gazul este foarte scump”, consideră Leontiev.

„Când actualii lideri din Transnistria declară că sunt patrioţi, și nu ar accepta în niciun fel integrarea regiunii în Republica Moldova, ei cel puțin nu sunt sinceri. Asta deoarece în ultimii ani clasa conducătoare din Transnistria a consolidat relațiile cu Republica Moldova și în primul rând cele economice”, declară preşedintele Comisiei pentru politică externă a Consiliului Suprem al Transnistriei, Dmitri Soin.

Potrivit acestuia, o atare situație este foarte convenabilă, având în vedere situația actuală a Republicii Moldova. Iar dacă Smirnov a decis să trădeze Rusia. Anume el va fi acela care va integra Transnistria în Moldova.

UNIMEDIA amintește că în luna decembrie în rmn vor avea loc „alegeri prezidențiale” la care s-au înregistrat cinci candidați, printre aceștia se numărăr și actualul lider transnistrean Igor Smirnov. Ieri, Comisia Electorală Centrală a înmânat liderului republicii separatiste legitimația de candidat pentru așa zisele alegeri prezidențiale în rmn. 
 
unimedia
0