518

Afaceri cu droguri în capitală

 
Recent, oamenii legii au activitatea unei grupări criminale specializate în realizarea drogurilor în proporţii deosebit de mari (amfitamin, haşiş şi marijuană), pe teritoriul capitalei.
 
Potrivit MAI, membrii grupului era compus din 7 persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 – 21 ani, unul dintre aceștia activând în calitate de taximetrist. Fiecare dintre membrii grupului avea rol bine determinat, distribuind droguri solicitanților din capitală, în momentul reținerii aceștia punând în vânzare 1 kg de marijuana. Specialiștii au estimat prețul drogurilor ridicate la suma de peste 40 mii de lei.
 
În prezent, poliţia cercetează cazul în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate şi căilor de distribuire a drogurilor
 
Un alt caz legat de afacerile cu droguri a fost descoperit de ofițerii Comisariatului de poliție din raionul Hîncești. Ca rezultat al unui șir de acțiuni investigativ-operative oamenii legii au reținut un chișinăuian, care se deplasa cu un taxi din orașul Hâncești spre capitală. În momentul documentării pasagerului, de 30 de ani, oamenii legii au depistat asupra sa o seringă cu un conținut lichid de culoare brună. Expertiza specializată a stabilit că, lichidul s-a dovedit a fi opium acetilat. Cantitatea de 12, 5 ml de această substanță a fost estimată de specialiști la cifra de peste 2 mii de lei.
 
Cazul este cercetat de poliția din Hâncești în vederea stabilirii tuturor circumtanțelor, originii și destinației drogului.
 
În ambele situații suspecții sunt cercetaţi penal. Dacă vina acestora va fi demonstrată, ei riscă să facă până la 7 ani de închisoare.
 
Sursa: Politik.md
0