716

Scenariu de corupție regizat din Penitenciar. Miza - 4.000 de euro

 Un deţinut al Penitenciarului nr.4 din orașul Cricova şi soţia acestuia sunt cercetaţi penal de Centrul Anticorupție pentru trafic de influenţă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi extorcat 4.000 de euro de la o cetăţeană, pretinzând că pot să-i elibereze concubinul din detenţia altui penitenciar.
 
Potrivit CCCEC, deținutul și soția acestuia, care se afla la libertate, s-au dat drept avocaţi şi au pretins că pot influenţa  persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Procuraturii şi instanţelor de judecată pentru a grăbi eliberarea condamnatului din Penitenciarul nr.12 din Bender.  Pentru acest serviciu, regizat din puşcărie, deţinutul ar fi pretins 4.000 euro.
 
Ofiţerii CCCEC în comun cu colaboratorii Penitenciarului nr.4 din Cricova au reuşit s-o reţină pe soţia deţinutului  în momentul în care a primit 2.000 euro marcaţi “mită CCCEC”. Potrivit denunţătorului, acum o lună, femeia ar mai fi primit o tranşă în valoare de 2.000 euro.
 
 Pe numele soților a fost pornită un dosar penal. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii riscă o pedeapsă cu amenda de la 20 000 lei pînă la 60 000 lei sau închisoare pe un termen de pînă la 7 ani.
 
Tot astăzi, CCCEC informează că a fost reținut un avocat pentru că ar fi cerut 1400 euro pentru eliberarea altui deţinut. Acesta a pretins că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei Penitenciarului nr.15 din orașul Cricova şi a unor judecători din cadrul Judecătoriei sectorului Rîşcani şi ar putea favoriza adoptarea unei hotărâri de eliberare înainte de termen a unui deţinut.  Pe numele avocatului a fost deschis un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime de la 1 000 la 3 000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.
 
arena
0