580

Femeile din politica moldovenească

Sunt frumoase, elegante şi inteligente. Vorbim despre mai multe doamne din Moldova, care au reuşit să-şi construiască o carieră în politică, un domeniu greu de cucerit acum un secol.

Corina Fusu este vicepreşedinte al Partidului Liberal şi a condus Comisia parlamentară pentru Cultură şi Mass-media. Până la intrarea în politică a fost jurnalist la postul public de televiziune.

Ministrul Muncii, Valentina Buliga, a intrat în politică în 2005. Este membru al Partidului Democrat. Anterior, a fost preşedinte al Comisiei parlamentare pentru Protecţie Socială. De profesie este farmacist. În campania pentru alegerile locale a candidat la funcţia de primar al Capitalei.

Vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici şi-a început activitatea politică în 2009, în rândurile PLDM. Anterior, a fost şefă de Direcţie la Ministerul Educaţiei. Palihovici a coordonat mai multe proiecte pentru tineri, finanţate de Banca Mondială şi UNICEF.

În acelaşi partid o regăsim şi pe Loretta Handrabura, viceministru al Educaţiei. Până a intra în PLDM, a fost consilier municipal din partea Partidului Social Democrat. În prezent, Handrabura este şi conferenţiar la Universitatea pedagogică "Ion Creangă".

Zinaida Grecianîi a fost una dintre cele mai reprezentative figuri feminine din fracţiunea parlamentară a PCRM. Deşi nu a fost membru de partid, aceasta a fost promovată în importante funcţii de stat, precum cea de ministru al Finanţelor şi prim-ministru al Moldovei. În 2009, Grecianîi a fost propusă şi pentru funcţia de preşedinte al ţării, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Deputatul PCRM Violeta Ivanov este unica femeie din Legislativ prezentă în „Top 100 cele mai sexy femei ale Moldovei”, realizat de o revistă din ţară. Fostul ministru al Mediului conduce, în prezent, Comisia parlamentară din acelaşi domeniu. 
 
Publika
0