484

Întîmplător? Filat, Greceanîi şi Dodon la Bruxelles

Întîmplător s-au nu, dar se pare că preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat s-a întîlnit cu Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi, ieri, în timpul vizitei sale la Bruxelles chiar în sînul capitalei Uniunii Europene.

Acest lucru a fost recunoscut de către Vlad Filat după şedinţa Alianţei pentru Integrare Europeană de astăzi. Potrivit lui Filat, între ei n-au fost negocieri. „Ne-am salutat, am urcat în avion şi am plecat. Discuţiile cu cei trei trebuie să le avem în alianţă” a subliniat liberal democratul.

Cît priveşte vizita celor doi foşti ex-comunişti, agenţia Infotag susţine că au făcut o vizită de urgenţă la iniţiativa Comisarului European pentru Extindere şi Politică de vecinătate, Ştefan Fule.

În cadrul vizitei de ieri, cei doi deputaţi au discutat despre situaţia politică din ţară, dar şi posibilele scenarii de alegere a şefului statului. Potrivit sursei citate, unul din scenarii o are în calitate de candidat la funcţia de şef al statului din partea AIE pe Zinaida Greceanîi. În acelaşi timp, liderul PLDM Vlad Filat a garantat voturile fracţiunii sale pentru Greceanîi, pentru a soluţiona Criza Politică din ţară.

Contra acestor întorsături a rămas liberalul Mihai Ghimpu.

Potrivit opiniei analistului politic, Vitalie Andrievschi, candidatura Zinaidei Greceanîi este cea mai potrivită pentru funcţia de conducere a ţării. Acest lucru a fost argumentat de analist prin faptul că ea este persoana „agreată” atît de est cît şi de vest. 
 
Пресс-служба POINT.MD
0