695

Detectiv moldovenesc: Furt de automobil descoperit pe urme fierbinţi

 
La data de 6 noiembrie curent, a fost comisă o răpire de automobil, descoperită pe urme fierbinţi, de către echipajul mobil de patrulare rutieră a Serviciului poliţie rutiere a Comisariatului de Poliţie Străşeni, care au reuşit rapid să depisteze automobilul şi să reţină infractorul.
Locuitorul satului Vorniceni, raionul Străşeni, în seara zilei de 6 noiembrie a depisatat răpirea propriului automobil, din curtea casei şi s-a adresat la poliţie, care a anunţat în căutare mijlocul de transport. 
 
În urma măsurilor investigativ – operative, acţionînd promt şi profesionist, colaboratorii poliţiei rutiere au reuşit să depisteze şi să reţină persoana, care se afla la volanul vehiculului răpit.
 
Acesta s-a dovedit a fi un tînăr în vîrstă de 20 de ani, care presta servicii de construcţie proprietarului automobilului. Tînărul a răpit automobilul de model KIA Star, după care deplasîndu-se prin satul Lozova a tamponat o altă unitate de transport, parcată pe marginea carosabilă, avariînd-o şi părăsind locul accidentului.
 
Audiat de poliţişti, tînărul nu a putut să le explice cele întîmplate. Acesta a fost supus testului de alcoolemie, fiind identificată o cantitate de 0,75 mg/l de aclool în aerul expirat – stare de ebrietate alcoolică grad avansat.
 
În privinţa cetăţeanului a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 1921 “Răpirea mijlocului de transport” fără scop de însuşire, ce se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.
 
În scopul prevenirii comiterii acestor şi altor genuri de infracţiuni legate de furturi şi răpiri de mijloace de transport, Direcţia poliţiei rutiere solicită tuturor proprietarilor mijloacelor de transport să respecte normele elementare de asigurare a securităţii şi să nu lase fără supraveghere bunurile deţinute. 
 
tv7.md

0